انواع دستگاه ها از قطعات مختلفی ساخته می شود. این قطعات عبارتند از: بدنه ی دستگاه، طبل، گیربکس، دینام، قرقره و جادوزه ای. کشش مفتول یک فرایند واسطهای است، زیرا سایز تولیدات کارخانجات ذوب و نورد بسیار محدود و انگشت شمار می باشند. اما نیاز صنایع کوچک به مفتول با قطرهای مختلف بسیار زیاد است. این عملیات هیچ گونه تغییری در درصد عناصر شیمیایی آلیاژ ان ایجاد نمی کند. و تنها خواص مکانیکی یا فیزیکی مثل؛ حد الاستیسیته، سختی، حد مقاومت کشش و همچنین کیفیت سطح را تغییر خواهد داد. در واقع وظیفه تغییر شکل یا کاهش سطح مقطع به ازاء افزایش طول را دارد.
کشش مفتول به مقاومتی گفته میشود که مفتول در برابر کشش و کشیدگی ایجاد شده توسط نیروهای خارجی مقاومت نشان میدهد. در واقع، آن نشان دهنده قدرت کششی است که مفتول میتواند تحمل کند بدون اینکه شکسته شود یا تغییر شکل دهد. واحد اندازهگیری کشش مفتول نیوتن بر میلیمتر مربع (N/mm2) است. هرچه کشش مفتول بیشتر باشد، مفتول قویتر خواهد بود و برای کاربردهایی که نیاز به مقاومت بالا دارند، مناسب خواهد بود.
_ از تسمه های فلزی سیم مفتول غیرفابریک تهیه می شود.
_ سیم مفتول فابریک از کشش و نازک کردن میلگرد به تولید میرسند.
مفتول های SAE1006 & SAE1008: این نوع مفتول ها در گروه فولاد های کم کربن قرار می گیرد و در قطر های ۵.۵ تا ۶.۵ میلیمتر جهت مصارفی مانند کاربرد های سازه ای ، مفتول های بسته بندی ، مفتول های مورد نیاز برای شبکه های توری و انواع فنس و … مورد استفاده قرار داده میشوند.
کشش به دو دسته کلی تقسیم میشود:
کشش سرد مفتول یک فرآیند تولید فلزی است که در آن، مفتول یا سیم فلزی از طریق کشش در دمای محیط به شکل و اندازه مورد نیاز در می آید. این فرآیند یکی از مهمترین روشها در صنعت فلزات است و در تولید انواع محصولات فلزی مورد استفاده قرار میگیرد.
ویژگیهای کشش سرد مفتول شامل انعطافپذیری، مقاومت بالا، دقت در ابعاد و شکلدهی حساس در مواد فلزی است. این فرآیند امکان تولید محصولات با شکلهای مختلف را فراهم میکند، از جمله سیمها، تسمهها، لولهها و قطعات پیچیدهتر.
کشش سرد مفتول در صنایع مختلف کاربردهای گستردهای دارد. در صنعت خودروسازی، برای تولید قطعاتی مانند پنلها، قابها و قطعات ساختاری استفاده میشود. در صنعت الکترونیک، از مفتولهای کشش سرد برای تولید قطعات اتصالات الکتریکی و الکترومغناطیسی استفاده میشود. همچنین در صنایع ساختمانی، از مفتولهای کشش سرد برای تولید دربها، پنجرهها، سیستمهای حفاظتی و سایر قطعات ساختمانی استفاده میشود.
استفاده از کشش سرد مفتول دارای مزایای بسیاری است. این فرآیند تولید باعث صرفهجویی در مصرف مواد میشود و همچنین قابلیت تولید انبوه و به صورت پیاپی را دارا میباشد. همچنین، نیاز به تجهیزات پیچیده و هزینه بالا کاهش یافته و زمان تولید نیز کاهش مییابد.
در نتیجه، کشش سرد مفتول به عنوان یک روش تولیدی مهم، در صنایع مختلف استفاده میشود. با ویژگیهای منحصر به فردی که ارائه میدهد، این فرآیند تولید میتواند به بهبود کیفیت و کاهش هزینه تولید محصولات فلزی کمک کند.
مزایا:
معایب:
فرآیند کار و عملکرد انواع این دستگاه ها به این شکل می باشد که مفتول با قطر بزرگ از مجرایی به اسم دوزه عبور می کند. و با قطر مورد نظر و کوچک تر در مجاورت یک روان ساز که امکان دارد پودر یا روغن کشش باشد قرار می گیرد. فرآیند انواع این دستگاه ها به دلیل اینکه فرآیند سردی است خواص مکانیکی یا فیزیکی مفتول از قبیل مقاومت کشش، سختی، الاستیسیته و کیفیت سطح را کم می کند. اما به هیچ عنوان در درصد عناصر شیمیایی آلیاژ مفتول تاثیر ندارد.
انواع دستگاه ها در اسپیک های چرخ، سیم کشی برق ، کابل ها، فنرها، گیره های کاغذ، آلات موسیقی سیمی و … کاربرد دارد. در واقع انواع دستگاه ها در همه صنایع کوچک که نیاز به مفتول با سایز و قطرهای مختلف و مخصوصا کوچک دارند؛ مورد استفاده قرار می گیرد. برای ساخت و خرید مفتول و سیم مفتول مسوار و سیم مفتول شسته صنعتی هم باید کشش مفتول انجام شود.
انواع دستگاه های کشش مفتول از قطعات مختلفی ساخته می شود. این قطعات عبارتند از: طبل، بدنه ی دستگاه، گیربکس، دینام، قرقره و جادوزه ای. این قطعات بر روی یک بدنه فلزی دیگر که حدودا شش متر طول و یک متر عرض دارد؛ متصل شده اند.
عملیات کشش مفتول در جهت کاهش قطر یا تغییر شکل سطح مقطع مفتول انجام می شود. طرای دوزه های کشش بستگی زیادی به نوع و جنس مفتولی که باید توسط آنها کشیده گردد دارد. در تصویر شماره 3 اجزای اصلی و زوایای مختلف یک دستگاه دوزه کشش به تصویر کشیده شده می باشد.
دوزه کشش از دو جزء اصلی شکل گرفته است این دو جزء عبارتند از پوسته ی آهنی دوز و هسته دوزه. پوسته آهنی دوزه از جنس آهن معمولی است و جنس هسته اغلب از آلیاژ تنگستن تشکیل می گردد. در قسمت هسته چند جز را می توان به طور جداگانه نامگذاری نمود که عبارتند از راهنما، زاویه ورودی، زاویه تماس، استوانه سایز و زاویه خروجی.
قدرت هر کدام از انواع دستگاه های کشش مفتول به بزرگی طبل، قدرت گیربکس، قدرت دینام یا ژنراتور بستگی دارد و ممکن است تا چند تن فشار را نیز تحمل کند.
قطعات دستگاه کشش مفتول: بدنه دستگاه، گیربکس، دینام، طبل، قرقره، جادوزه ای.
قطعاتی که نام برده شد روی یک بدنه فلزی که حدوداً عرض یک متر و طول شش متر دارد، سوار هستند. دستگاه های کشش خود تنوع بسیاری دارد که این تفاوت به تعداد طبل های آن بستگی دارد . برخی از ان ها تک طبل بوده و امکان دارد تعداد طبلها به 8 عدد هم برسد. عموما دستگاه های کشش به دو دسته تقسیم میشوند: ریز بار، درشت بار. نوع کاربرد هر دستگاه بستگی به نوع دستگاه و قدرت آن دارد. همچنین قدرت دستگاه به بزرگی طبل، قدرت دینام، قدرت گیربکس و یا ژنراتور ئابسته است. و امکان دارد فشار تا چند تن را نیز تحمل کند.قدرت آن ها بستگی به بزرگی طبل، قدرت گیربکس، قدرت دینام یا ژنراتور وابسته لیست و ممکن است تا چند تن فشار را نیز متحمل می شود.
کشش مفتول چه مراحلی دارد؟
به دلیل اینکه در کارخانجات نورد سطح مفتول در حال تولید حرارت بسیار بالایی دارد، قابلیت اکسید شدن و ترکیب با اکسیژن هوا را دارد. اکسید آهن یک لایه سخت و در عین حال شکننده است. به همین دلیل اولین مرحله در عملیات کشش مفتول، از بین بردن این اکسیدها و زنگ ها از روی مفتول می باشد. که به عمیلات زنگ زدایی معروف است. از دلایل مهمی که حتما عملیات زنگ زدایی باید انجام شود، آسیب رسانی لایه اکسیدی به قالب هایی که مفتول ها کشیده می شود می باشد.
بعضی از انواع مفتول را باید پس از تولید با استفاده از فلز دیگری روکش کرد. روکش مهم برای مفتول همان فلزِ روی یا همان Zn می باشد. این روکش به صورت کاملا پیوسته است و دو روش مرسوم برای اعمال روکش گالوانیزه عبارتند از روش گالوانیزه گرم و (روش سرد). مفتول پس از روکش مقاومت خوبی به زنگ زدگی پیدا می نماید.
با انجام عملیات آنیل، خواص نرمی، انعطاف پذیری، قابلیت ماشین کاری و ضربه خواری بهبود پیدا می کند. در صورتی که عملیات آنیل به درستی انجام نگیرد امکان دارد باعث ایجاد اشکال در مفتول خواهد شد. یکی از عیب های متداول در اثر اعمال عملیات آنیل سوختن کربن فولاد و یا به اصطلاح دی کربوره شدن آن است.
استانداردهای بینالمللی نشان می دهد که، دو نوع مس تولید میشود. که این انواع ان بر اساس میزان اکسیژنی است که در ان وجود دارد و دستهبندی میشوند.
دسته اول مس بدون اکسیژن نام دارد، دارای نماد (Cu-Of) می باشد که از مقدار 99/95 درصد ان از مس برخوردار است. در تولید همین نوع از مس، مسی با شاخص الکترونیکی ساخته میشود. و حاوی 5 ppm اکسیژن و 99/99 درصد مس خالص است، این نوع از مس با نماد (Cu-OfE) نمایش داده میشود.
پودر کشش مفتول یک ترکیب از روان کننده های فلزاتی مانند سدیم و کلسیم است. که جهت روانکاری سطح استفاده می شود. یکی از مراحل تولید مفتول، فرایند کشش آماده سازی قطعه و تغییر سایز قطعات، به منظور قرار گیری در قالب کشش می باشد. اما برای جلوگیری از ایجاد نقص قالب و کاهش اصطکاک سطح قالب و قطعه، قطعه باید روانکاری شود. برای نگهداری مواد روانکار از فسفاته ها، استفاده میشود. به طور کل می توان گفت که صابون یا پودر کشش یک ترکیبی می باشد. که با اعمال آن روی فسفاته نقش روانکاری قطعه را دارد. این ترکیب قلیایی است و در دما های بالا روی قطعه انجام میشود.
پودر کشش مفتول (Powder Metallurgy) یک فرایند تولید فلزات است که در آن فلزات به صورت پودر تولید و سپس با فشاردهی و یا گرمایی شدن به شکل قطعات مختلفی تبدیل میشوند. برای تولید کشش مفتول نیز از این فرایند استفاده میشود. در این فرایند، پودر فلزی مورد نظر با افزودن یک ماده پیشرفتهدهنده (فلزی یا غیرفلزی) و یک ماده پیوستدهنده (مثل واکس) مخلوط شده و به شکل مفتول فشرده میشود. سپس، مفتول در یک فرآیند گرمایی به دمای بالا برسانده میشود تا مواد مخلوط شده با هم یکپارچه شوند و مفتول شکل بگیرد. برای انجام آزمایش کشش مفتول، ابتدا نمونهای از مفتول در نظر گرفته میشود. سپس، نمونه در دستگاه آزمایش کشش قرار داده میشود و به آرامی کشیده میشود تا تنش در نمونه ایجاد شود.
در همین حین، نیروی لازم برای کشیدن نمونه ثبت میشود. با توجه به اینکه نمونه به آرامی کشیده میشود، میتوانید با تغییر طول نمونه، کشش مفتول را محاسبه کنید.
قالبها و سنبه ارتعاش کرده که به کاهش نیروها کمک میکند.
قالبها و مفتول یا میله در روانکننده کاملاً غوطهور میشوند.
مفتول یا میله با فلزی نرم که به عنوان روانکننده جامد عمل میکند، پوشیده میشود.
مفتول از ظرف حاوی روانکننده عبور میکند و روانکننده سطح آن را میپوشاند.
این فرآیند مفهوم بسیار ساده ای دارد، برای کشش مفتول ، مفتول از درون دوزه رد شده و کشیده میشود. همان طور که مفتول کشیده میشود، حجم آن ثابت می ماند اما قطر آن کاهش یافته و در نتیجه طول آن افزایش خواهد یافت. عموما جهت رسیدن به قطر نهایی دلخواه دوزههای متوالی مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کل کاهش سطح مقطع در مفتول های کوچک 15-25% و در مفتولهای بزرگتر 20-45% می باشد.
سایز دوزههای متوالی به کار رفته در یک فرآیند کشش، تابعی از کاهش سطح مقطع، قطر اولیه و قطر نهایی است. استفاده از روانکار در فرآیندکشش برای افزایش کیفیت مفتول و عمر دوزه ضروری بوده، و لازم به ذکر می باشد که کیفیت روان کنندهها روی کیفیت نهایی کشش تاثیر بسیار مهمی دارند.
این فرآیند معمولا در دمای محیط انجام میشود، به همین علت کار سرد روی آن خواص مواد را بهبود میبخشد.
کارخانه های کشش مفتول در دسته صنایع نهایی و پایین دستی صنعت فولاد قرار می گیرند. کششی که در هنگام تولید مفتول کشش انجام می شود هیچ گونه تغییری در درصد عنصر های شیمیایی آلیاژ مفتول ایجاد نخواهد کرد. اما تغییراتی که صورت می گیرد در خواص مکانیکی و فیزیکی ایجاد می شود. از عمده ترین تغییرات ایجاد شده در مفتول در هنگام عملیات کشش مفتول به شرح زیر می باشد:
هنگام انتخاب قالب های مفتول، جنس مفتول و پارامترهای عملیات کشش از اهمیت بالایی برخوردار میباشد که باید در نظر گرفته شوند. به طور معمول، از فلزات زیر در فرایند کشش مورد استفاده قرار داده می شود:
پارامترهای فرآیند کشش شامل اندازهگیریهایی مانند قطر ورودی، شعاع، زاویه ورودی، زاویه نزدیک شدن، سیلندر و زاویه خروج میگردد. افزایش طول، نسبت طول پس از کشیدن به طول قبل از کشیدن، نیز در انتخاب قالب های کشش سیم مورد توجه قرار می گیرد.
فرایند کشش مفتول یک فرایند تولید فلزات است که در آن فلزات به صورت پودر تولید و سپس با فشاردهی و یا گرمایی شدن به شکل قطعات مختلفی تبدیل میشوند. برای انجام این فرایند، نیاز به تجهیزات و ماشینآلاتی دارید که بتوانید پودر فلزی را فشرده کرده و به شکل قطعاتی تبدیل کنید.
1. ماشینآلات فشردهسازی: این ماشینآلات برای فشرده کردن پودر فلزی به شکل قطعات مورد نیاز استفاده میشوند. این ماشینآلات معمولاً دارای قالبهای مختلفی هستند که به دلیل شکل و ابعاد مورد نظر قطعات، برای ساختن قطعات مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
2. آلات گرمایی: برای تولید قطعات با خصوصیات مکانیکی و فیزیکی مطلوب، باید پودر فلزی را به دمای بالا برسانید. برای این کار از آلات گرمایی مختلفی استفاده میشود که معمولاً شامل کورههای گازی، کورههای الکتریکی و یا فرآیندهای گرمایی دیگر میشوند.
3. تجهیزات پسپردازش: بعد از اینکه قطعات فشرده شده و به دمای بالا برسانده شدند، باید آنها را از پسپردازش بگذرانید تا خصوصیات نهایی خود را به دست آورند. این تجهیزات میتوانند شامل ماشینآلات CNC، دستگاههای تراش و فرز و یا دستگاههای پولیش و تمیزکننده باشند.
4. تجهیزات کنترل کیفیت: برای تضمین کیفیت و دقت قطعات تولیدی، باید از تجهیزات کنترل کیفیت مختلفی استفاده کرد. این تجهیزات میتوانند شامل دستگاههای اندازهگیری، تجهیزات برش و یا دستگاههای تست مکانیکی باشند.
در کل، فرایند کشش به دلیل تنوع و پیچیدگی قطعات تولیدی، نیاز به تجهیزات و ماشینآلات مختلفی دارد که باید با دقت و با استفاده از تجهیزات کنترل کیفیت مناسب، این فرایند را انجام داد.
فرایند کشش مفتول به این شکل است که به وسیله نورد یا سنبه کاری، چکش کاری، سوهان کاری، قسمت ابتدای مفتول کوچک می شود تا ابتدای مفتول بتواند از قالب عبور کند. پس از آن مفتول از داخل قالب کشیده می شود. در این فرایند حجم مفتول و مقدار مفتولی که از قبل داشتید ثابت باقی می ماند. در نتیجه با کاهش قطر مفتول، طول آن بیشتر می شود.
عموما برای رسیدن به قطر مورد نیاز، لازم است مفتول چند مرحله و در هر مرحله از میان قالبی با قطر کوچک تر کشیده شود. فرایند کشش مفتول خواص ماده را تغییر می دهد. در مقیاس کوچک، این فرایند می تواند با استفاده از صفحه کشش و در مقیاس تجاری بزرگ با استفاده از ماشین آلات انجام شود.
برای اندازهگیری مقاومت کششی یک مفتول، میتوان از دستگاه آزمایش کشش استفاده کرد. این دستگاه با اعمال یک نیروی کششی به مفتول، مقدار کشش مفتول را اندازهگیری میکند.
در آزمایش کشش، ابتدا یک نمونه از مفتول بریده میشود و به دستگاه آزمایش کشش متصل میشود. سپس دستگاه آزمایش کشش با اعمال یک نیروی کششی به مفتول، تلاش میکند آن را به طول مشخصی کشیده و مقدار کشش لازم برای این کار را اندازهگیری میکند. در این فرآیند، مقدارکشش مفتول به صورت خطی با افزایش نیروی کششی افزایش مییابد تا زمانی که مفتول به حد شکست برسد و کشش آن صفر شود.
نتایج آزمایش کشش، شامل میزان کشش لازم برای کشیده شدن مفتول به طول مشخصی (مقاومت کششی)، طول مفتول در هنگام شکست، و سایر خصوصیات مکانیکی مفتول مانند مدول الاستیسیته، مقدار گسترش، و سایر پارامترهای مرتبط با مفتول را نمایش میدهد. این اطلاعات مهم برای استفاده از مفتول در صنایع مختلفی مانند ساختمانها، خودروها، صنایع دریایی و غیره است.
خرید مفتول مناسب برای هر کاربرد، به عوامل مختلفی از جمله نوع مصرف، محیط کار، شرایط زیستی و… بستگی دارد. در ادامه به برخی از مهمترین عواملی که در انتخاب مفتول برای کاربردهای مختلف باید در نظر گرفته شود، اشاره میکنم:
1- نوع کاربرد: مفتولها برای کاربردهای مختلفی مانند تقویت سازه، ساخت قطعات الکترونیکی، تولید اسکرو و پیچ، ساخت خودرو، تولید لوازم بهداشتی و غیره استفاده میشوند. برای هر کاربرد، نوع مفتولی که باید انتخاب شود ممکن است متفاوت باشد.
2- جنس مفتول: مفتولها از جنسهای مختلفی مانند فولاد، استیل، آلومینیوم، مس و… ساخته میشوند. جنس مفتول نقش مهمی در مقاومت و خواص مکانیکی آن بازی میکند.
3- قطر مفتول: قطر مفتول نیز برای انتخاب مفتول بسیار مهم است. در برخی کاربردها مفتول با قطر بزرگتر مورد استفاده قرار میگیرد و در برخی کاربردها مفتول با قطر کوچکتر.
4- خواص مکانیکی: خواص مکانیکی مفتول شامل مقاومت کششی، مدول الاستیسیته، سختی، مقدار گسترش و غیره است که باید برای هر کاربرد به دقت بررسی شود.
5- شرایط محیطی: در برخی محیطها نظیر محیطهای خورنده، مفتولهای با مقاومت بالا باید استفاده شوند. در محیطهایی که دمای بالایی دارند، ممکن است بهتر باشد از مفتولهای با خواص مکانیکی مناسب در دمای بالا استفاده کنید.
6- شکل مفتول: شکل مفتول نیز برای برخی کاربردها مهم است. برای مثال، در ساخت قطعات با شکلهای خاص، مفتولهای با شکلهای خاص و منحنی مورد استفاده قرار میگیرند.
به طور کلی، برای انتخاب مفتول مناسب برای هر کاربرد باید به دقت به عوامل مختلفی که بر روی خواص مفتول تاثیر میگذارند، توجه کرد و با توجه به شرایط موجود، بهترین گزینه را انتخاب کرد.
چندین عامل میتوانند باعث کشش مفتول شوند. در زیر عوامل مهمی که میتوانند نیروی کششی را بر روی مفتول ایجاد کنند را بررسی میکنیم:
وزن مفتول: وزن مفتول به عنوان یک نیروی کششی عمل میکند. هرچه مفتول سنگینتر باشد، نیروی کششی بیشتری بر روی آن اعمال میشود.
نیروی جاذبه: نیروی جاذبه زمین بر روی مفتول اعمال میشود و باعث کشش مفتول میشود. این نیرو به اندازهٔ جرم مفتول و شتاب جاذبه است.
نیروهای خارجی: نیروهای خارجی مانند نیروهای باد، تکانهها، و فشارهای خارجی میتوانند باعث کشش مفتول شوند. برای مثال، در صورتی که مفتول در باد قرار گیرد، نیروی کششی به سمت جهت باد ایجاد میشود.
نیروهای داخلی: نیروهای داخلی، مانند نیروهایی که به طور مستقیم بر روی مفتول اعمال میشوند، نیز میتوانند باعث کشش مفتول شوند. برای مثال، در صورتی که یک نیروی کششی به طور مستقیم بر روی مفتول اعمال شود، مفتول تحت تأثیر این نیرو قرار میگیرد.
دما: در برخی موارد، تغییرات دما میتوانند باعث کشش مفتول شوند. به عنوان مثال، در صورتی که مفتول گرم شود، میتواند انبساط کند و کشش مفتول را ایجاد کند.
دوزه کشش مفتول و کشش مفتول هر دو انواعی از مفتول هستند که در کاربردهای مختلف به کار میروند، اما فرق اصلی میان آنها در ویژگیهای مکانیکی آنها است.
کشش مفتول یا “تنش مفتول” ویژگی مهمی است که مربوط به نسبت تنش به کشش در مواد مختلف است. در کشش مفتول، تنش مفتول معمولاً به عنوان نسبت تغییر طول به طول اولیه مفتول (تغییر طول مفتول به اثر نیروی کشش) تعریف میشود. این ویژگی نشاندهندهٔ اندازهگیری مقدار کشش یا تنش در مواد است.
در مقابل، دوزه کشش مفتول، به مفتولی اطلاق میشود که به صورت دوزه (دو لایه یا بیشتر) تولید شده و در نتیجه دارای استحکام و پایداری بیشتری است. این نوع مفتول معمولاً در کاربردهایی که نیاز به استحکام بالا و مقاومت در برابر فشار و کشش دارند، مورد استفاده قرار میگیرد. دوزه کشش مفتول معمولاً از چندین لایه مفتول به هم پیوسته تشکیل شده و باعث افزایش مقاومت و پایداری در مقابل تنشهای مکانیکی میشود.
بنابراین، اگرچه هر دو نوع مفتول در زمینههای خاص خود کاربرد دارند، دوزه کشش مفتول با داشتن ساختار لایهای به میزان بیشتری در مقابل تنش و فشار عمل میکند و در پروژههایی که نیاز به استحکام بالا دارند مورد ترجیح استفاده قرار میگیرد.
آمادهسازی ماده خام: در ابتدا، ماده خام فلزی مورد نیاز برای تولید مفتول تهیه میشود. این ماده خام ممکن است یک سیم فلزی باشد که قطر آن به قطر مورد نظر برای مفتول کاهش یافته است یا از طریق فرآیندهای قبلی مانند ریخته گری و تراشکاری به شکل مناسب درآمده است.
روانکاری: ماده خام فلزی در این مرحله به وسیله دستگاه روانکاری کشش مفتول قرار میگیرد. این دستگاه شامل دو باتوم (دیسک) است که سیم فلزی را از میان آنها عبور میدهند. باتومها به سرعت چرخیده و نیروی کشش را به سمت سیم اعمال میکنند. این نیرو باعث کشش سیم فلزی میشود و قطر آن کاهش مییابد. به طور همزمان، سرعت پیشروی سیم نسبت به دو باتوم تنظیم میشود تا قطر نهایی مفتول تنظیم شود.
تقویت مفتول: پس از روانکاری، مفتول در صورت نیاز به یک یا چند مرحله تقویت زیرمفتولی زیراکسیژناسیون، تمرکزتر کردن داخلی و یا کربندهی تحت محیط محافظتی (مانند آتمسفر زنگزدایی) تحت محیط محافظتی قرار میگیرد. این مراحل برای بهبود خواص مکانیکی مفتول انجام میشوند.
عملیات پسپردازش: پس از تقویت، مفتول ممکن است مورد عملیات پسپردازش قرار گیرد. این عملیات شامل مرحلههایی مانند برش، خم کردن، کویل کردن و یا تراشکاری است، به طوری که مفتول به شکل نهایی مورد نیاز برای کاربردهای مختلف تهیه میشود.
افزایش قیمت داخلی یا بین المللی سیم مفتول تاثیر مستقیم بر روی قیمت انواع سیم دارد. از طرفی سیم مفتول هم مثل دیگر محصولات سیم و کابل مشابه عایق پلیمری دارند که در نتیجه نوسانات قیمت مواد اولیه پلیمری به ویژه پی وی سی تغییری در قیمت این محصول ایجاد خواهد کرد.
09201714495
02146892504