مفتول چیست

 در مطالب ما, مفتول

مفتول چیست

سیم صنایع مفتولی چیست؟ و یا سیم نصب ثابت و یا به اصطلاح رایج بازار سیم خشک ، عبارت است از سیمی تک رشته که هادی آن از جنس فلز مس می باشد و عایق به کار رفته در سیم مفتول نیز آمیزه پلیمر PVC  از نوع پلیمر PVC/C می باشد . از سیم مفتول سیم نصب ثابت و یا سیم خشک در سیم کشی داخلی تابلو ها و توزیع کننده های برق استفاده می شود همینطور از سیم مفتول سیم غیر قابل انعطاف یا سیم نصب ثابت می توان در لوله ها و زیر گچ استفاده کرد . ولتاژ نامی در سیم مفتول ، ۵۰۰/۳۰۰ ولت در سیم مفتول مقاطع ۵/۰ و ۷۵/۰ و ۱ میلی متر مربع و ۷۵۰/۴۵۰ ولت برای سیم مفتول با سطح مقطع بیش از ۱ میلی متر مربع می باشد.

سیم مفتول به دو بخش تقسیم می شود:

نوع فابریک از کشش و نازک گردن میلگرد به دست می آید

نوع غیر فابریک از تسمه فلزی به دست می آید

مفتول چیست

روش تولید مفتول چیست ؟

برای تولید کننده مفتول، شمش مورد نظر را در کوره های از پیش گرم، قرار می دهند و تا زمانی که دما به 1200 درجه سانتیگراد برسد حرارت می دهند. بعد از اینکه شمش کاملا گداخته شد باید به شکل مکانیزه به دستگاه های نورد هدایت شود. تعداد دفعاتی که شمش باید از دستگاههای نورد عبور کند بستگی قطر مفتول مورد نظر دارد. پس از نورد شدن مفتول با استفاده از دستگاه های تولید کلاف توپی می شود.

عملیات روکش مفتول چیست ؟

بعضی از مفتول ها را باید با فلز دیگری روکش کرد. برای مفتول مهم ترین روکش فلز روی با نشان zn است که روکش کاری مفتول گالوانیزه است. این روش پیوسته می باشد و به دو روش گرم و سرد انجام می شود. مفتول که گالوانیزه شود مقاوت خوبی پیدا می کند و به اکسیژن واکنش نشان نمی دهد.
از روکش های دیگری روی مفتول ها استفاده می کنند مثل: روکش مسوار، عملیات انیل، روکش فسفات روی

عملیات کشش مفتول چیست ؟

کشش مفتول فرایندی است که در آن سطح مقطع سیم توسط تعدادی قالب کوچک تر شده و در اصلاح کشیده می‌شود. و انجام کشش مفتول نیاز به دمای بالایی نداشته و فرآیند کشش در دمای اتاق قابل انجام است. برای شروع کشش باید، ابتدای مفتول با سوهان‌کاری، چکش‌کاری، نورد، و سنبه‌کاری کوچک شود تا بتواند از قالب عبور کند. پس از آن برای ادامه‌ روند کار، مفتول توسط دستگاه کشیده می‌شود. در انجام این روند حجم مفتول ثابت بوده اما سطح‌ مقطع ان در مراحل مختلف تغییر می‌کند و در آخر طول سیم نیز افزایش پیدا می‌کند.

انواع مفتول

  •  استنلس استیل
  • مفتول گالوانیزه
  •  آرماتوربندی
  • مسوار
  •  سیاه
  • فلزی
  • فنر

مفتول در صنایع مختلف

مفتول یک فولاد صاف و صیقلی می باشد که عمر بالایی دارد و مقاومت است. و عموما مقطع آن گرد یا مستطیل است. مفتول ها را به شکل کویل یا کلاف، پیچیده و جا به جا می شود. به این صورت که یک دسته مفتول کویل شده به وسیله ی دو تا چهار تسمه ی فولادی به صورت عرضی بسته و به شکل کلاف منتقل و نگهداری می شود. پیش از اتصال این تسمه، مفتول باید به اندازه استاندارد فشرده شود. مفتول­ در انواع و اندازه­ های متفاوتی تولید می شود که از هر کدام به دلیل خاصی استفاده می ­شود.

مفتول مسوار

روش تولید مفتول مسوار به این شکل است که در قطر 1.5 تا 9 میلی متر به شکل کلاف و شاخه به صورت قرقره با سطح مسطح تولید می شود.
در صنایع مختلف مانند لوازم برقی و قطعه سازی این محصول  مورد استفاده قرار می گیرد. چگونگی تولید این مفتول به این شکل است که همان مفتول آهنی است که در ابتدا اسید شویی می شود و در پایان مرحله کشش و رسیدن میلگرد به سایز مورد نظر وارد دو وان می شود. تا سیم تمیز و آلودگی از بین برود بعد وارد وان سولفات مس می شود. این مفتول در ساخت انواع انواع چوب لباسی, پین, صنایع آشپزخانه, رخت آویز,صنعت خودروسازی, تولید کیف دستی و مسافرتی, ساخت انواع قفس, استفاده می شود.

خرید مفتول

کاربرد سیم مفتول مسوار

  • در ساخت انواع چوب لباسی و آویز‌ها
  • قفسه کالسکه های فروشگاهی
  • صفحه‌ یخچال‌های فروشگاهی
  • ساخت انواع باکس و قفسه
  • صنایع آشپزخانه
  • آبچکان

خرید مفتول مسوار

  • تنوع مفتول مسوار در بازار زیاد است زیرا این نوع مفتول ها در شرایط مختلف و با مشخصات متفاوت تولید می شوند. و در دسترس خریداران قرار می گیرند پس سعی کنید مختصر آشنایی با انواع مفتول مسوار داشته باشید.
  • یکی از نکات مهمی که باید هنگام خرید مفتول مسوار بدانید نحوه ی جمع آوری مفتول های مسوار است، این مفتول ها در حال حاضر با دو روش شاخه ای و کلافی جمع آوری می کنند که هزینه های متفاوتی نیز دارند که باید با توجه به نیاز و شرایط مورد نظر یکی از آن ها را انتخاب کنید.

مشخصات مفتول مسوار

  • مفتول مسوار به صورت شاخه و کلاف در بازار آهن موجود است
  • طول هر شاخه مفتول مسوار 20، 100، 200 و 300 سانتی متر
  • مفتول مسوار از روکش کردن مفتول فولادی تولید می شود
  • وزن هر کلاف مفتول مسوار 15، 30 و 50 کیلو گرم است
  • قطر سیم مفتول از 0.7 الی 10 میلی متر می باشد

قیمت گذاری مفتول مسوار

قیمت مفتول مسوار با توجه به قطر آن که از 0.7 تا 9 میلی‌متر و نحوه بسته‌ بندی آن که به صورت کلاف، شاخه و یا قرقره‌های مسطح باشد، متغیر می باشد. ضخامت 1.2 میلی‌متری تا 6 میلی‌متری پر‌کاربرد‌ترین و پر فروش ترین انواع این محصول هستند. خرید مفتول مسوار با توجه به نیاز افراد صورت می‌گیرد و برای این منظور باید به ضخامت سیم نیز توجه کرد. پیش از خرید جهت استعلام قیمت مفتول مسوار می توانید با کارخانه آژند وایر تماس حاصل فرمائید.
در پایان سیم‌ مسی خوب باید تمیز، براق و عاری از چربی باشد تا بتواندرسانای خوبی باشد همچنین زیر کار مناسبی باشد.

قیمت گذاری انواع مفتول چیست؟

عامل مهمی که در قیمت گذاری مفتول تاثیر دارد، نوع مفتول و روش ساخت آن ها می باشد.  در بازار انواع مختلفی از مفتول موجود است. که هر کدام قیمت گذاری متفاوتی دارد. این عوامل تاثیر گذار قیمت مواد اولیه قیمت فولاد و هزینه های سوخت، قیمت سنگ آهن،میزان تقاضا و عرضه، نوسانات ارز و حمل و نقل می باشد که روی قیمت این محصول موثر است. یکی از مهم ترین عوامل برای قیمت گذاری مفتول کیفیت ان می باشد.حتی اگر یکی از استانداردهای کیفیت لازم رعایت نشود مصرف کننده مجبور می شود هزینه اضافی پرداخت کند.

کاربرد سیم مفتول مسوار

مفتول سیاه

از بهترین و مقاوم ترین مفتول ها می توان به مفتول سیاه اشاره کرد. مفتول سیاه طی یک فرایند سخت و پیچیده تهیه می شود. به شکلی که این سیم ها در دمای بالای ۹۰۰ درجه سانتی گراد داغ شده و به انعطاف پذیری مورد نیاز می رساند. مفتول های سیاه را در بازار می توان به شکل کلاف های پیچیده مشاهده کرد. که به ذلیل راحتی در جابه جایی، به شکل کلاف بسته بندی می شوند. همچنین هر سیم مفتولی با توجه به ضخامتی که دارد، با یک نمره تعریف می شود که شما می توانید با توجه به نیاز خود، مناسب ترین این مفتول را تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهید.

تفاوت مفتول با میلگرد

هر دو محصول از جنس فولاد می‌باشند و هر دو از ماده اولیه شمش ساخته می‌شوند. حال در ادامه به دیگر تفاوت های آن می پردازیم:

  • مقاومت مفتول در برابر خم شدگی کمتر است، به این دلیل هیچ زمان در جاهایی از سازه که امکان اثر گذاری نیروی برشی زیاد است، استفاده نخواهد شد. اما در عوض میلگرد مقاومت بسیار زیادی در برابر خم شدگی و نیروی برشی دارد.
  •  در مقایسه با میلگرد فولادی انعطاف پذیری مفتول بسیار بیشتر می باشد. به همین دلیل مفتول به هر شکلی قابل تغییر بوده و بدون شکستگی خم می شود.
  • هزینه نصب و اجرای کارهای ساختمانی با مفتول به مراتب کمتر از اجرای میلگرد است.
  • به طور کل ضخامت مفتول، وزن و قطر آن نسبت به میلگرد آجدار کمتر است.

قیمت مفتول

از این مفتول­ ها جهت بستن دو میلگرد پیش از عملیات بتن ریزی ساختمان استفاده می­ شود. تا از جابجا شدن میلگرد هایی که با آرایش خاص به صورت افقی و عمودی کنار هم قرار گرفته­ اند به هنگام بتن ریزی جلوگیری به عمل آید. به عملیات بستن میلگرد ها، یا گره زدن آنها آرماتور بندی گفته می ­شود. که به وسیله­ ی انبر انجام می­ شود. عموما از مفتول سیاه پخته 5/1 تا 4 میلی متر برای گره زدن یا آرماتوربندی استفاده می کنند. هر ضخامت درون این محدوده کاربرد خاصی خودش را دارد.

مفتول قالب بندی

با در نظر گرفتن شرایط کشور محصولات دچار نوسات زیادی می شوند.
البته شایان ذکر است که قیمت بین المللی آن دارای نوسانات زیادی نمی باشد. اما قیمت داخلی نوسانات بسیار زیادی دارد.

نوع و روش ساخت این محصول مهم ترین علت در نحوه قیمت گذاری می باشد.انواع مختلفی از این مقطع فولادی در بازار هستند.قیمت گذاری آن ها نیز دارای تفاوت است.
البته مواردی مانند قیمت مواد اولیه مانند قیمت سنگ آهن، نوسانات ارز، قیمت فولاد و مواردی مانند هزینه های سوخت، حمل و نقل همچنین میزان عرضه و تقاضا بر قیمت این محصول تاثیر دارد.

تاریخچه مفتول چیست

اولین نوشته شناخته شده در مورد سیم در کتاب مقدس آمده است (و آن ها طلا را به بشقاب های نازک زدند و آن را به سیم برش دادند.) با این حال ، اکتشافات باستان شناسی هنر ساخت سیم را مربوط به زمان های بسیار زودتر ، احتمالاً تا ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح می داند: یک گردنبند حاوی سیم طلا در مقبره یک فرعون مصری پیدا شد.  که حدود ۲۷۵۰ سال قبل از میلاد سلطنت می کرد و جواهرات حاوی سیم وجود دارد زیور آلات ساخته شده توسط آشوری ها در سال ۱۷۰۰ قبل از میلاد.

نوشتن را شروع کنید و اینتر را بزنید